Resor Vardagsbetraktelser

Wanderlust listan

oktober 2, 2015

Efter mina två resor under september månad har wanderlust’en väckts riktigt ordentligt inom mig igen. Därför tänkte jag skapa en Wanderlust lista, som ni också jättegärna får fylla i. Listan innehåller alltså frågor relaterat till resor.
wanderlust
Stadssemester eller solsemester? Jag gillar både semester i någon spännande stad eller på en strand någonstans. Det beror liksom lite när på året och vad jag känner att jag är i behov av.
IMG_9694
Vilka länder har du varit i? Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Tyskland, Polen, Nederländerna, Belgien, Spanien + Kanarieöarna, Italien, Grekland, Schweitz, England, Egypten, USA, Thailand och Kina.
Senaste resan du gjorde? Kreta och London i september
IMG_9156
Längsta resan du varit på? Tidsmässigt längst är då jag åkte till Nederländerna och bodde där 9 månader samt reste runt där och till andra länder i Europa under den tiden. Länderna som ligger längst bort som jag besökt är Kina, Thailand och USA.
Hurdan resväska har du? Jag har en relativt ny resväska och är väldigt nöjd med den. Köpte under sensommaren en rosa väska på fyra hjul av märken AmericanExpress. Den är gjord av hårdplast och syns väldigt bra på rullbandet.
IMG_8793
Hur reser du hellst: tåg/bil/flyg/båt/buss? Det beror lite på hur långa sträckor det handlar om och vilka vyer en har möjlighet att se. Flyg är ju perfekt då en ska resa långt, men också för kortare avstånd då det sparar mycket tid. Ett minus är ju förstås benutrymmet på planen, som ofta är väldigt minimalt för en lång stång som jag. Bil och buss kan ju va trevligt det också, skulle gärna t.ex. bila genom USA eller varför inte Europa.
Drömresemål? Just nu skulle jag gärna vilja resa till Dubai eller Abu Dhabi. Karibien eller något annat exotiskt i någon månads tid hade heller inte varit fel. Japan under våren då körsbärsträden blommar har också länge varit en dröm.
Har du någon resa inplanerad? Just nu har jag ingen resa inplanerad, annan än livets resa. Jag är ju en person som verkligen behöver ha en resa inplanerad, kort eller lång, för att må riktigt bra.
IMG_9486 copy
Det bästa med att resa? Jag älskar att komma bort, se nya ställen, upptäcka och bara få njuta av nya influenser. En dos av andra kulturer känns behövligt med jämna mellanrum. Att ströva omkring på gator och ta in pulsen och allt runt omkring en är något av det bästa som finns. det samma gäller att sitta på något café och ”people watcha”. Något som jag också gillar med att resa är allt man lär sig om landet och kulturen men också om sig själv. Alla människor man möter och knyter kontakter med betyder också mycket.

silje

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Maria oktober 2, 2015 at 19:01

  Kul lista, kanske jag fyller i den nån dag! :) Gjorde själv en egen ”travel tag” för ett bra tag sen, men såvitt jag vet hakade ingen annan på den. Det är ju förstås fortfarande fritt fram att fylla i den också ifall du eller nån annan fick mersmak… 😉

  • Reply Silje oktober 3, 2015 at 08:19

   Tack! Roligt om du vill fylla i den :) Ska kolla in din travel tag också – älskar reserelaterade inlägg! 😀 Har inte riktigt haft tid att läsa bloggar i det senaste, så är lite efter med alla inlägg som ligger och väntar :)

 • Reply Christina oktober 2, 2015 at 19:35

  Vilken rolig lista, å vad många länder du besökt. :)

  • Reply Silje oktober 3, 2015 at 08:18

   Tack :)
   Det har blivit en del länder genom åren, och fler får det gärna bli 😉

 • Reply Yvonne oktober 3, 2015 at 12:55

  Intressant! Den ska jag spara och ev. fylla i senare. Jag gillar också att resa, men har sällan haft ekonomiska möjligheter till några längre resor.

 • Reply Jennifer - svensk globetrotter i Finland oktober 15, 2015 at 11:04

  Jag har också en rosa resväska och håller med om att den syns så bra. Tänker också att ”ingen vill nog sno en rosa resväska pga den syns så bra”. Senaste jag reste Sverige-Finland så hade jag dessutom två rosa resväskor, det såg lite lustigt ut :)

 • Leave a Reply