Vardagsbetraktelser

I sällskap av mig

november 13, 2015

IMG_0569
Ibland är det riktigt skönt att spendera tid med ingen mindre än – sig själv. Igår spenderade jag ca. 2h med mig själv i centrum av Helsingfors. Jag var rätt inne i min egen bubbla och strövade omkring i de butiker jag ville medan tankarna pausades för en stund. När kroppen meddelade att det var tid för något ätbart, bestämde jag mig för att gå till Espresso House. Om jag inte har helt fel, så är det ett rätt nytt café? Jag älskade Espresso House då jag studerade i Oslo, och har saknat caféet i mellanperioderna och sedan jag slutförde mina studier där.

Det verkar rätt populärt här i Helsingfors också och var nästintill fullt. Jag fick plats mitt emot en tjej som satt med sin Mac book som artigt nickade att jag kunde slå mig ner där. Jag hade också en man med snygg klädstil och septum piercing framför mig, också han satt med sin mac. Vad de gjorde vid datorn kunde jag bara fantisera om. Plötsligt frågar mannen mig om jag kunde se efter hans saker medan han hämtade mera kaffe. Jag förvånades över att det görs även i huvudstaden, och svarade sedan artigt jakande. Han tackade mig efteråt med ett léende och lade sedan i sina headphones igen. Min nyfikenhet ville att jag skulle prata med personerna framför mig, de verkade så intressanta men aningen för upptagna för att jag skulle våga…
silje

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply